Centelles demana més trens

Com ja és sabut, un grup de persones d’Ara Junts per Centelles, amb el suport del Grup Perquè no ens fotin el tren, han iniciat la campanya Centelles Joc de Trens per aconseguir que s’hi aturin els semidirectes. Ara s’ha publicat el resum dels Resultats de l’enquesta amb què es va iniciar la campanya.

Una dada que destaca és que el 97,97% de les 148 persones que han contestat a l’enquesta reclamen que s’aturin més trens a l’estació de Centelles. Això sí, en algunes franges de l’horari la mancança de trens es fa més evident. Així, entre setmana, el trajecte Centelles-Vic, a mig matí (38,5%) i mitja tarda (35,6%) i, en especial en direcció a Centelles, al vespre (42,9%), són les franges més demanades. I en el trajecte Centelles-Barcelona, clarament a mig matí en direcció a Barcelona (53,1%), i a mitja tarda i vespre per tornar a Centelles (45,3% i 43,8% respectivament). Els caps de setmana, les mancances es concentren en la tarda i la nit.

D’altra banda, són moltes les persones que pel que expressen a les respostes obertes, opinen que senzillament, tots els semidirectes s’haurien d’aturar a Centelles, donat que és la principal parada de la zona 5, que de fet, històricament ja hi ha precedent, i que una millora en els horaris sense dubte n’incrementaria l’ús. Es dona la circumstància que en la pràctica molts semidirectes ja s’aturen igualment per creuament de trens, però no obren les portes perquè Centelles no és una estació marcada en el seu itinerari.

Des de la Campanya s’ha convocat una assemblea oberta per a divendres 23 de novembre, a les 19 h. a la Sala de Vidre per debatre noves accions.

 

 

 

Super User